8 Aralık 2012

AD&D 2nd Edition '1st Level Wizard' Büyüleri ve Açıklamaları - II

5. 'Burning Hands'
Sınıf: 'Alteration'
Menzil: 0
Etki Süresi: Anlık
Etki Alanı: Büyücü
Bileşenler: V, S
Süre: ~1 dakika (1 tur)
'Saving Throw': /2

Büyücü bu büyüyü yaptığında parmak uçlarından alev püskürür. Elleri öne doğru açılmış ve baş parmakları birbirine değiyor olmalıdır. Büyü yaklaşık 120 derecelik ve ~1.5 metre (1 birim) uzunluğundaki bir yaya etki eder. Bu alanın içindeki her yaratık 1d3 + 2 X Seviye kadar hasar görür. 'Saving throw'larında başarılı olanlar bu değerin yarısı kadar hasar görürler. Ateşin dokunduğu kumaş, kağıt, parşömen, ince ahşap gibi yanabilir malzemeler yanar. Sonraki turda eğer hiç bir hareket yapılmıyorsa bu malzemeler söndürülebilir.

6. 'Cantrip'
Sınıf: Hepsi
Menzil: ~3 metre (2 birim)
Etki Süresi: 1 saat X Seviye
Bileşenler: V, S
Süre: ~1 dakika (1 tur)
'Saving Throw': Yok

'Cantrip' büyüsü 'Wizard' sınıfından karakterlerin eğitimleri boyunca öğrendikleri ufak büyüleri temsil eder. Bu büyüler hasara yol açamaz, büyücülerin konsantrasyonunu dağıtamazlar. Bu büyülerle oluşturulan malzemeler aşırı kırılgandır ve kullanılamazlar.
Ortaya çıkan ne olursa olsun büyücü konsantre olduğu sürece etki gösterirler. Büyücüler genelde bu büyüleri halkı etkilemek, çocukları eğlendirmek ve kasvetli ortamları neşelendirmek için kullanır. En çok bilinen çeşitleri bir melodinin tıngırtısı, solmuş çiçeklerin canlanması, büyücünün elinde beliren parlak toplar, mum ışığını kıpırdatan rüzgar esintisi, sulu bir yemeğe ufak aroma ve baharatlar eklenmesi ve tozları halı altına süpürecek küçük bir hortum oluşmasıdır. 'Unseen Servant' büyüsüyle birleştiğinde ev işleri ve eğlencenin büyücü için kolay hale gelmesini sağlar.

7. 'Change Self'
Sınıf: 'Illusion' 'Phantasm'
Menzil: 0
Etki Süresi: 2d6 dakika (2d6 tur) + ~2 dakika (2 tur) X Seviye
Etki Alanı: Büyücü
Bileşenler: V, S
Süre: ~1 dakika (1 tur)
'Saving Throw': Yok

'Change Self' büyüsü büyüyü kullananın giysi ve eşyalar da dahil olmak üzere dış görünüşünü başkalaştırmasını sağlar. ~30 santimetre daha uzun ya da daha kısa, zayıf, şişman ya da ikisinin ortası, insan, insansı ya da iki ayaklı herhangi bir insana benzeyen formda görünülebilir. Büyücü varolan birinin görünüşünü taklit edemez. Seçilen formun yetenekleri de büyücüye geçmez. Büyü, 2d6 tur etki gösterir ve bu süre her seviye için 2 tur artar. 'DM' büyücünün büründüğü forma aykırı davranması gibi bazı durumlarda karşıdakine 'saving throw' hakkı verebilir. Ayrıca büyü dokunsal duyuyu etkilemez, bu yüzden herhangi bir temasta hile ortaya çıkabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder